Call Us: (+355) 422 53671

Open Budget Survey 2019

  • Posted on:  Tuesday, 23 June 2020 21:13

Ky raport prezanton gjetjet globale të Open Budget Survey 2019. Kërkimet  dhe analizat për OBS 2019 janë realizuar në 117 shtete nga grupe të shoqërisë civile dhe ekspertë të buxhetit dhe janë rishikuar nga ekspertë të pavarur. Ky vëzhgim me 145 pyetje bazuar në një metodologji me standarde ndërkombëtare, mat praktikat e qeverisë kundrejt standardeve ndërkombëtare në bazë të transparencës së informacionit buxhetor të mundësuar publikisht për të mundësuar pjesëmarrjen qytetare në vendimarrje. Sondazhi ofron një mjet për qeveritë, shoqërinë civile dhe partnerët për të kuptuar ku mund të përmirësohet transparenca në buxhet, pjesëmarrja e publikut, mbikëqyrja. Analizën e detajuar dhe të dhënat në rang botëror e gjeni në linkun bashkëngjitur: https://www.internationalbudget.org/sites/default/files/2020-04/2019_Report_EN.pdf

Last modified on Tuesday, 23 June 2020 21:19

Get connected

Follow us

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Our Partners